SIBO maakt vanaf heden onderdeel uit van de Fluidra Group. Het Spaanse beursgenoteerde bedrijf heeft een aandelenbelang van 70% genomen in SIBO B.V..

SIBO krijgt door de overname toegang tot de productiecapaciteit en productkennis van Fluidra. Daarnaast kan SIBO gebruik maken van het uitgebreide internationale netwerk voor de verkoop van haar bio-zwembaden en vijvers. Doordat SIBO nu onderdeel uitmaakt van de Fluidra Group, kan zij ook in de toekomst nationaal en internationaal verder groeien.

Fluidra is een internationale marktleider in de Zwembad & Wellness industrie. Het bedrijf fabriceert en distribueert zwembadmaterialen, PVC leidingsystemen, waterbehandelingsproducten en beregeningsmaterialen. Fluidra heeft dochterondernemingen in 45 landen wereldwijd, in totaal 150 vestigingen en ruim 4000 werknemers. Het is een stabiel beursgenoteerd bedrijf met een omzet van ruim 647 miljoen euro in 2015. Door de overname wil Fluidra zich sterker profileren in Noord-Europa, en dan met name in de Benelux, en zich meer toespitsen op de zwemvijvermarkt.

SIBO is een technische groothandel gespecialiseerd in (zwem)vijver- en zwembadtoebehoren, kunststof leidingsystemen en beregening. Met haar pakket ‘Professional Water Products’ bedient het bedrijf een brede kring van installateurs, detaillisten en webshops in meer dan 50 landen. Het complete assortiment bestaat uit meer dan 5000 producten die uit voorraad leverbaar zijn.

Meer informatie over Fluidra kunt u vinden op www.fluidra.com/en. Meer informatie over SIBO is te vinden op www.sibo.nl.

Share This