Regelbare vijverpompen: energiezuinig en duurzaam

Regelbare vijverpompen worden steeds populairder. Het grootste voordeel van deze pompen is dat ze precies kunnen worden afgesteld op de verschillende jaargetijden en situaties. Met name in de wintermaanden kan dit zorgen voor een forse energiebesparing. SIBO Fluidra biedt dan ook een ruim assortiment aan regelbare vijverpompen met de complete Blue Eco serie, de AquaForte DM-Vario en de nieuwe O-Plus Vario.

Eén van de redenen om een regelbare vijverpomp aan te schaffen, is om er zeker van te zijn dat de capaciteit van de pomp voldoende is voor iedere situatie. Wij raden dan ook aan om voor een pomp te kiezen die overcapaciteit heeft, zodat je het aantal toeren altijd aan kan passen aan de hand van de situatie. Zo heb je bijvoorbeeld een hogere capaciteit nodig als je een Beadfilter wilt spoelen. Een ander voordeel is dat een regelbare pomp niet constant op vol vermogen draait, waardoor hij vaak veel langer meegaat. Daarnaast kun je met een variabele pomp ook flink energie besparen. Tijdens de koudere maanden, gemiddeld genomen in Europa van november tot en met maart, kan de capaciteit van de vijverpomp namelijk fors verminderd worden. Dit zie je dan ook terug op je energierekening.

Nieuw: O-Plus Vario

SIBO Fluidra heeft een ruim assortiment aan regelbare vijverpompen met onder andere de energiezuinige Blue Eco serie. Naast de DM Vario introduceerden we begin dit jaar de O-Plus Vario. De pomp heeft een externe controller waarmee je de flow, en daarmee het stroomverbruik, kunt regelen van 30 tot 100%. Daarnaast kan de controller de pomp aan- en uitzetten. De O-Plus Vario is speciaal ontworpen voor onderwatertoepassingen.

Share This