Met deze 5 tips blijft uw vijver in topconditie, ook tijdens de vakantie!

Als u op vakantie gaat, wilt u uiteraard dat uw vijver er bij terugkomst nog steeds netjes bij ligt én dat de vissen tijdens uw afwezigheid goed verzorgd worden. Speciaal voor u hebben wij daarom de Top 5 Vakantietips opgesteld, zodat u met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

 1. Geef de filter kort voor u vertrekt een goede onderhoudsbeurt
  Het is belangrijk dat het filtersysteem ook tijdens uw afwezigheid blijft draaien. Het filtersysteem zorgt er namelijk voor dat uw vijver helder en schoon blijft. Wanneer u kort voor vertrek de filter een goede onderhoudsbeurt geeft, voorkomt u dat de filter tijdens uw vakantie stil komt te staan.
 2. Vraag of iemand tijdens uw afwezigheid de vijver onderhoudt
  U kunt natuurlijk altijd vragen of iemand uw vijver bijhoudt tijdens uw vakantie. Wees er wel bewust van dat met name een koivijver in de zomerperiode veel aandacht nodig heeft. Het is dan ook aan te raden om een persoon te vragen die bekend is met de materie. Het kan nooit kwaad om een instructie te schrijven voor degene die op uw vijver past. En als u diegene de werking van het filtersysteem laat zien en ervaren, dan is hij zeker goed voorbereid!
 3. Must have: een voerautomaat
  Uw vissen kunnen gerust even met wat minder voer. Wanneer iemand tijdens uw afwezigheid de vissen voert, die minder bekend is met vijvers, zal diegene eerder te veel dan te weinig voer geven. Het is dan ook aan te raden om het voeren van uw vissen tijdens de vakantie te automatiseren met een voerautomaat. De Xclear FishFeeder kan tot 24 keer per dag voeren en de hoeveelheid is per voerbeurt in te stellen.
 4. Zorg ervoor dat uw vijver goed beschermd is tegen reigers en katten
  U wilt uiteraard niet dat uw vijver bij terugkomst is leeggevist door een hongerige reiger of kat. De aanschaf van een (automatische)reiger- en kattenverschrikker, zoals de AquaForte GardenSniper, voorkomt het leegroven van de vijver en zorgt ervoor dat u met een gerust hart op vakantie kunt gaan.
 5. Ideaal: een automatisch doseringssysteem voor waterbehandelingsmiddelen
  Met een doseerpomp kunt u ook tijdens uw afwezigheid waterbehandelingsmiddelen en bacteriën toevoegen aan uw vijverwater. Zo kunt u met de zeer gemakkelijk te programmeren AquaForte Dosatech Doseerpomp tot 24 keer per dag vloeibare onderhoudsproducten toevoegen aan uw vijver. Het resultaat: een heldere vijver!
Share This